Health & Lifestyle Coaching – Ce fel de întrebări îți vor fi puse de un astfel de coach?

Conform studiilor din America cererea pentru Health Coaching este în plină ascensiune.

De asemenea numărul experților în acest domeniu este mult sub nivelul cererii de pe piață. În America acest tip de serviciu este des întâlnit în centrele de fitness și școli unde clienții au nevoie de sprijin și suport în sănătatea corporală.

Un Health & Lifestyle Coach poate să te sprijine în ceea ce privește unul din obiectivele tale în raport cu alimentația. Ceea ce ingerăm ne influențează în proporție de  80% (Conform OMS) , restul de 20% sunt factori de mediu sau genetici. De aici deducem faptul că NOI singuri suntem responsabili pentru calitatea sănătății noastre.

Rapoartele spun tot mai des că 50% din copii ajung să fie supraponderali și chiar obezi, iar părinții sunt responsabili pentru deprinderile copiilor. Este important să învățăm copii de mici să cunoască ce înseamnă mâncarea pentru corp și disciplina alimentară.

Mâncarea nu rezolvă problemele precum:

  • părintele care lucrează de dimineața până seara și nu are timp de copii în schimb când vine acasă îi recompensează cu dulciuri.
  • părinții nu oferă afecțiune copiilor și astfel îi suplinesc cu mâncare.
  • pedeapsa părinților pentru copii care nu asculta e că nu primesc ce își doresc.

Acestea sunt evident doar câteva dintre cauzele emoționale ale alimentației necorespunzătoare. Acești copii devin adulți ce au probleme mari(și de greutate și de sănătate).

În general vi la Health Coach pentru a discuta împreună blocajele care te opresc din a fi consecvent cu mâncatul și de a seta obiective concrete în raport cu stilul tău alimentar și de viață.

Modelul pe care îl folosesc este ABC Comportamental pe baza abordării behavioriste, (Skinner ,1974) despre care poți găsi o serie de informații cum ar fi:

Care este situația concretă a comportamentului tău alimentar?

  • Cât de des se întâmplă? De când faci asta?
  • Care sunt stimulii declanșatori ai comportamentului? –pot fi sociali, de familie etc.
  • Care sunt beneficiile comportamentului tău? De ex. răspuns : mă relaxează, mă liniștește când sunt stresat etc.
  • Ce convingeri ai despre acest comportament?
  • Ce așteptări ai de la schimbare?
  • Ce consecințe negative are acest obicei?

După o analiză mai specifică se pot seta obiective care să fie implementabile pas cu pas în stilul de viață și să poată fi măsurate într-o anumită perioadă de timp. Mentalul este principalul factor de eșec și de success în stilul de viață și o raportare corectă din prisma mentalului îți va genera succes în comportament.

DA CLICK AICI *Cum se desfășoară coaching-ul

Cel mai important pas în acest demers este DORINȚA și acea dorință trebuie să o întărești cu tehnici motivaționale pentru a te ajuta să rămâi pe drumul tău. Dacă ai dorința îți rămâne să CREZI în tine și în acest proces și apoi să ai RĂBDARE.

Ca și Health Coach identific acele resurse din interiorul tău care să te țină motivat și să nu procrastinezi.

Te invit să dai click aici pentru a programa o ședință de health and Lifestyle Coaching pentru schimbarea stilului de viață.

Ți-a plăcut articolul? Cunoști persoane care sunt interesate de acest subiect?

Dă-l mai departe!

Autor

Monica Caramba

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fifteen − 4 =

Call Now Button